Som nystartet virksomhed kan det godt være svært at holde et godt overskud til at starte med, da der er mange udgifter, når virksomheden lige er startet. Men der heldigvis råd for hvordan du kan spare penge i din virksomhed. I denne artikel kommer vi med 3 tips.

Brug billige kontorlokaler

En udgift der ofte tager mange penge hos nye virksomheder er kontorlokaler. Men det er ærgerligt, da nye virksomheder som regel ikke behøver at have store kontorer eller have den bedste placering. Selvom et stort lokale midt i København kunne være rart, kan du spare mange penge ved at finde et billigt kontorlokale til at starte med.

Du kan også overveje at lave et lille kontor derhjemme. Til at starte med er I måske ikke så mange medarbejdere, og det kan derfor være en god mulighed at have kontor hjemme, så virksomheden ikke har en høj husleje som udgift.

Du kan også overveje at købe nogle billige kontorlokaler og få dem renoveret, hvis du har lidt kapital. Så kan du senere kan sælge lokalerne til lidt flere penge. En renovering lyder måske dyr, men hvis du tager ud på et genbrugssalg, og finder lidt brugte byggematerialer behøver en renovering ikke at koste alt for mange penge. Du kan finde et genbrugssalg på denne hjemmeside.

 

Lav forskellige budgetter

Vores næste råd til at spare penge i din virksomhed er at sørge for at have forskellige budgetter. Hvis du gerne vil spare penge, er du nødt til at have et overblik over din økonomi, så du kan se, hvor du har mulighed for at spare lidt penge.

For at have et overblik over din økonomi er det ofte nødvendigt at have flere forskellige budgetter. Du skal fx have et lønbudget, madbudget og andre budgetter der vil være i forbindelse med din virksomhed. Det kan fx også være du har brug for et budget i forbindelse med produktion eller andet.

Når du har flere forskellige budgetter, kan du samle nøgletallene fra de små budgetter i et stort budget, som dermed kan give det samlede overblik.

 

Brug kun det nødvendige udstyr

Et sidste råd til at spare penge som ny virksomhed, er kun at bruge penge på det nødvendige udstyr til at starte med. Det kan godt være fristende at købe dyre computere og en stor printer, hvis der er kapital til det, men det er altid en god idé, at starte småt.

Der kommer nemlig ofte uforudsete udgifter, som du ikke har kunnet forudse, og derfor er det en fordel, hvis du ikke har brugt alle de penge, som du havde til rådighed, men har penge til overs, til de uforudsete udgifter. På den måde vil du opleve et bedre overskud i virksomheden, da du ikke lige pludselig står med problemer med at betale for de ekstra udgifter.