Din virksomhed skal have betalinger til tiden – ellers ender den som en af så mange andre danske virksomheder, der må lade livet som følge af likviditetsproblemer.

Du får her 3 gode tips til at få betalt dine fakturaer til tiden.

Send med posten

Vi får så mange mails i dag – og derfor læser vi virkeligt den fysiske post, vi får.

Du kan sende din faktura gratis – men du kan også få virksomheden til at sende din faktura på papir fra blot 11 kroner inklusive porto med linket herover.

På den måde er du sikker på at debitor modtager dit krav. Det ser ud ad til seriøst og ’stort’ ud, at du på denne måde sender fysiske breve med dine opgørelser.

Ryk på dagen

Du vinder intet ved at være afslappet med din rykkerprocedure.

Ved at rykke på dagen sender du et seriøst signal. Din forretning fungerer ikke, hvis der ikke bliver betalt til tiden og det bør den anden virksomhed også respektere.

Du kan eventuelt automatisk opsætte rykkere til at blive sendt på dagen. Dette forudsætter blot, at du løbende holder øje med også betalingerne, så en debitor, der har betalt ikke bliver rykket igen. Uanset det er en fejl er det irriterende og du ligner en amatør.

Du kan læse alle rykkerreglerne på Skat-Hvordan.dk.

Sæt rykkergebyr på 2. Rykker

Du har mulighed for at sætte 100 kroner på i rykkergebyr for hver af dine tre rykkere, inden du har mulighed for at sende dit krav til faktura. Hvis det er erhverv til erhverv har du yderligere mulighed for at kræve 310 kroner i besværlighedsgebyr (det er faktisk hvad, du kalder det i almindelig tale).

Ved at vente med at rykke til anden gang har du givet debitor en fair mulighed for at betale både første og anden gang. Samtidigt viser du, at du er ”seriøs” og at dit krav derved bør opprioriteres.