Der er altid en diskussion kørende, om man må holde øje med sine ansatte eller ej. I sig selv er der ikke noget galt med at holde øje med sine ansatte, men du skal være åben om, hvordan og hvorfor du gør det. Hvis du f.eks. har adgang til et økonomisystem, kan det være en god idé, at lederen taler med en Visma Business konsulent, så lederen er sikker på, at det er den korrekte data, der bliver holdt øje med.

På samme måde gælder det andre værktøjer, for når I bruger IT til at dokumentere alt jeres arbejde, så kan en leder også pludselig holde øje med alt. Men overvågningen skal ikke stå i vejen for produktiviteten, så fokus bør være på, at lederen vælge værktøjer som rent faktisk giver mening for de ansatte.

Økonomisystem

Som virksomhed skal der holdes skarpt øje med ens økonomisystem, og det er en god idé at lade det undersøge så meget som muligt. For det handler i sidste ende om at minimere ligegyldige udgifter og øge jeres omsætning. På den måde øger virksomheden sin indtjening drastisk.

Her er det vigtigt at fortælle ansatte, at det er virksomhedens penge, og det er grunden til, at der holdes øje med alt data her. For at sætte det hele op korrekt, bør I finde en ekspert. Med Visma, vil vi anbefale, at I taler med en decideret Visma Business konsulent.

På den måde kan Visma Business konsulent hjælpe med at sætte det optimalt ud, så I kigger på det rigtige data. I kan læse mere om det her.

Registrer sygefravær

For mange virker det grænseoverskridende at ledere holder øje med ansattes sygefravær. Men det er dyrt for virksomheder ikke at gøre det, og derfor er det så vigtigt.

Det er som sådan heller ikke en negativ ting, for I kan holde øje med det på den måde, at det også kan finde steder, hvor virksomheden er med til at gøre de ansatte syge. Det handler helt om fokus fra virksomhedens side.

Brug samme task management system

Det kan være svært for en leder at vide, om ansatte laver nok opgaver. Samtidig vil en leder heller ikke komme til at fylde for meget på en dygtig ansats bord, da man ikke vil give den person pisk for at være dygtig. For så ender det med at personen går ned med stress.

Når alle ansatte skal bruge samme task management system, kan lederen have det fulde overblik over, hvad der bliver arbejdet på, og om det er de vigtigste opgaver, som bliver løst først.

På den måde kan lederen gribe fat i problemer hurtigt, og i værste tilfælde kan dataen også bruges til at fyre en medarbejder, som ikke passer ind.