Et af de tidspunkter som flest virksomhedsejere glæder sig mindst til er, når de skal lave deres årsopgørelse. Selvom at det kan virke som en kedeligt at lave din årsopgørelse, så er det den tid på året, hvor du kan spare flest penge med mindst arbejde.

Måden du spare penge på skat er, ved at udnytte de mange skattefradrag, som der findes.

Medmindre du er uddannet revisor, så kan det virke svært at finde rundt i de mange gode fradrag, du kan bruge som virksomhedsejer.

Vi har derfor valgt at lave en oversigt til dig over de 3 vigtigste skattefradrag, som du skal kende til som virksomhedsejer.

Fradrag for udviklingsomkostninger

Skat støtter virksomheder, som udvikler nye produkter. Måden Skat støtter virksomheder med udviklingsomkostninger er, ved at udbetale negativ skat tilbage til virksomheden.

For at virksomheden kan få udbetalt den negativ skat, så skal følgende forudsætninger være opfyldt:

  • Virksomheden skal have haft underskud i skatteåret
  • Virksomheden skal have afholdt udgifter til forskning og/eller udvikling

Hvis din virksomhed opfylder de to krav, så kan du få udbetalt et beløb svarende til 23,5 % af underskuddet.

Eksempel:

Din virksomhed har 1.000.000 kr. i underskud, som kommer fra udviklingsomkostninger til et nyt produkt. Du vil være berettiget til at få 1.000.000 kr.*23,5%= 235.000 kr. tilbage fra skat.

Du skal dog være opmærksom på, at det maksimale beløb, som du kan bruge fradraget på er på 25 mio. kr.

 

Privat bil

Hvis du bruger din private bil til erhvervskørsel, så kan du få kørselsfradrag.

Det betyder, at du for hver kørte kilometer kan få:

  • Hvis du kører til og med 20.000 km årligt: 3,53 kr. pr. km.
  • Alle de km du kører udover 20.000 km årligt: 1.93 kr. pr. km.

Du kan både medregne kørsel mellem din private adresse og virksomhed, men du kan også medregne alt andet erhvervsmæssig kørsel. Det betyder at du også kan medregne kørsel, som du har foretaget når du er ude at besøge kunder.

 

Reklame- og repræsentationsudgifter

Alle udgifter som din virksomhed har til reklamer og repræsentationsudgifter er fradragsberettiget. Skat har defineret følgende som reklame og repræsentationsudgifter:

  • Måltider
  • Restaurantbesøg
  • Drikkevarer
  • Gaver
  • Udgifter til fødselsdage, rejser mv.

Fradraget betyder at du kan trække 25% af udgifterne fra i skat, hvilket for mange kan give en mærkbar forskel.

Sørg derfor for altid at gemme dine kvitteringer

Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at du skal kunne dokumentere at alle udgifter er sket i forbindelse med arbejdet, hvorfor du skal være opmærksom på ikke at lægge dine private udgifter ind.

 

Klage over skat

Skat begår hvert år tusindvis af fejl, hvilket betyder, at du altid skal gennemgå opgørelsen, som du får tilbage fra Skat. Hvis du ser en fejl, så har du mulighed for at klage over Skats afgørelser, hvilket i de fleste tilfælde dog kræver, at du får hjælp fra en skatteadvokat. Hvis du gerne vil have hjælp af en skatteadvokat til en sag, så kan du læse mere her.