Når du hører partinavnet Alternativet, forbinder du det nok, som så mange andre danskere vil gøre, med Uffe Elbæk, 30-timers arbejdsuge og fællesdans til årsmødet. Webshop og e-handel er nok noget af det sidste, du vil kæde sammen med Danmarks nye grønne parti.

Ikke desto mindre er det, hvad du i fremtiden kan støde på fra Alternativet. Og det er ikke det eneste område, partiet vil bevæge sig ind på. Allerede nu har Uffe Elbæk og co. stiftet deres eget forlag til både digitale og trykte bøger, og inden længe kan en webshop altså være en realitet.

Vil være mange virksomheder

Alternativet er ikke kun et parti, fastslår Rasmus Nordqvist til TV2 Nyhederne. Det skal være et forlag, en webshop, og måske endda et telefonselskab fastslår ordføreren.

Det nye parti er frisk på at gå andre veje, som andre parti aldrig nogensinde har gået før. Og der går nok ikke lang tid, før medlemmerne kan bryste sig af mere end bare et bogforlag.

Det handler ikke om penge

Det er også vigtigt for partiet at understrege, at det absolut ikke handler om bare at tjene penge. Det handler i langt højere grad om øget fokus på bæredygtighed.

Der er mange områder, hvor tingene kan gøres på en grønnere måde. Og hvis udgangspunktet ligger fast på det, er der næsten ingen grænser for områder, vi snart kan se Alternativet bevæge sig ind i.
Og meget tyder altså på, at det næste projekt på dagsordenen bliver en webshop.