Ejendomsmægleren er ansat til at sælge huset for sælger, og er derfor ikke på købers side, når den endelige handel skal laves. Det kan være problematisk for i sær nye boligkøbere, der ikke har særlig meget erfaring inden for boligkøb og hurtigt kan overse vigtige ting. Når handlen er underskrevet og huset overtaget, kan det være yderst svært at gøre krav på manglende ting og fejl ved huset. Derfor er antallet af selvstændige boligadvokater blevet et stort hit i løbet af de seneste år, fordi de er på købers side i forhold til ejendomsmægleren, der varetager sælgers og deres egne interesse; nemlig at sælge huset til den bedste pris.

Lige netop rådgivning angående boligkøb er boligadvokater.info eksperter i, hvor de kan trække på deres over 27 års erfaring inden for denne branche. De anbefaler derudover man tegner et advokatforbehold inden man underskriver papirene til boligkøbet, som giver din advokat mulighed for at kunne afslå hele handlen, hvis kontrakten på nogle punkter er misvisende eller du som køber bliver stillet meget dårligt.

Bolighandel guide

En bolighandel bør følge visse punkter, hvis man som køber gerne vil opnå de bedste forhold.

  1. Købesum og overtagelsesdato fastlægges i mellem køber og sælger. Et fuldstændigt advokatforbehold tilføjes kontrakten.
  2. Efter underskriften er blevet sat på købspapirene, skal ejendomsmægleren sende disse til boligadvokaten.
  3. Efter papirene er blevet gransket nøje, vil køber og boligadvokat afholde et møde med fokus på ejerskifteforsikring, tilstandsrapport og din juridiske stilling i forhold til handlen.
  4. Handelen vil blive godkendt og evt. forhold vil blive drøftet med mægleren, så de rette betingelser for købet er overholdt.
  5. Køber deponerer den aftale udbetaling ved mægler eller aftalt bank.
  6. Køber stiller yderligere en bankgaranti på den resterende købesum.
  7. Efterfølgende bliver købet underskrevet med NEM-ID og indsendt til tinglysningen.
  8. Købesummen vil blive frigivet ved aflysningen af evt. gæld til tinglysningen.