Som arbejdsgiver er det dit ansvar at sørge for et godt miljø til de mennesker, der arbejder i din virksomhed.

Hvis ikke betingelserne for arbejde er opfyldt kan du heller ikke forvente, dine medarbejdere er i stand til at præstere.

At opsætte et perfekt kontormiljø er lidt en kunstart og vi kan ikke give den endelige guide, for det afhænger meget af hvilken type virksomhed, du driver. En salgsvirksomhed vil have godt af ubegrænset Red Bull og høj musik, mens en konsulent næppe vil tænde på det miljø.

Her får du dog et par overvejelser du kan tage med, når du designer din virksomhed.

Spis sammen

For mange virksomheder sidder væk fra hinanden og spiser heller ikke sammen, når det er frokost. Du sørger naturligvis for mad til dine medarbejdere, men sørg også for i så vidt omfang muligt, at I spiser sammen. Det øger det kollegiale sammenhold og giver et ofte tiltrængt afbræk fra pausen.

Hav piller, drikke og snacks klar

En frugtkurv i sig selv skaber ikke arbejdsglæde, men det er dog en faktor der er med til at skabe gode forhold for dine medarbejdere. Hav håndkøbsmedicin i form af hovedpinepiller klar, så en simpel hovedpine ikke ødelægger halvdelen af dagen (køb her). Sørg for snacks og en fredagsøl en gang imellem igen for at øge det kollegiale sammenhold.

Overvej kraftigt musikken

På de fleste arbejdspladser er der en form for baggrundsstøj. Musik er også godt, men overvej kraftigt hvad det er.

Kræver arbejdet konstant koncentration foran en computer kan et abonnement på Focus@will overvejes. Det er musik, der er skabt til at du som lytter holder koncentrationen. Det betyder ingen tale og gentagende rytmer.

Overvej også at betale fitnessabonnement og et meditationsprogram som Headspace til medarbejderne – alt sammen for at få dem til at performe endnu bedre end de gør i dag.

Lyt!

Det vigtiste er at du som leder lytter til, hvad dine medarbejdere siger. Det er nemt nok. Du bør dog også lytte til det, de ikke siger. Dine medarbejdere vil ikke altid turde udtrykke sig om hvad de ønsker på arbejdspladsen og du kan som arbejdsgiver være nødt til at trække det ud af dem – til gengæld bliver de glade, når der lyttes til dem og forholdende ændrer sig.

Se også videoen på YT herunder af en velfungerende arbejdsplads og vejen til samme.