Synes du, det er dyrt at ansætte medarbejdere i Danmark?

Det er ikke forkert. Danmark har nogle af de højeste omkostninger per ansat i verden og det skyldes især de høje personskatter, medarbejderne skal betale. Med skatteprocenter på 50-60 % skal der mange penge til før end at en almindelig medarbejder har mulighed for at leve af det.

Heldigvis har du flere forskellige muligheder for at få medarbejdere med statsstøtte og derved spare penge på lønnen. Det giver beskæftigelse og jobs og øger din mulighed for at oplære en person til at skabe nok værdi i din virksomhed til, at personen kan fortsætte også når lønnen senere ender med at stige.

Lad os se på et par muligheder her.

Løntilskud

Har en person været ledig i mere end 12 måneder, er det muligt at ansætte personen på løntilskud i 3-6 måneder. Her får du halvdelen af lønnen, op til 12.000 kroner, refunderet hver måned. Før løntilskud igangsættes kan en person tilmed ansættes ’gratis’ i praktik i op til en måned.

Ledige i har i dag en række muligheder for at tage jobkvalificerende kurser. Vælg evt. En ledig, der har været på et kursus, der giver kompetencer netop inden for hvad din virksomhed arbejder med.

Pilotordninger

For visse uddannelser, især akademikere, har du mulighed for at gøre brug af forskellige kommunale ”pilotordninger”. Formålet med ordningerne er at vise, akademikere har mulighed for at skabe værdi også i mindre virksomheder.

De mindre virksomheder bliver derved tilskyndet til at ansætte en akademiker, fordi omkostningen falder.

Universitetssamarbejder

En tredje mulighed er at få en person ind fra en anden del af verden til 12.500 kroner om måneden. Universiteter over hele verden har praktikordninger i op til et år, hvor en person bosætter sig et andet sted i verden og arbejder til en løn på 12.5000 kroner.

Det er oplagt, hvis din jobfunktion ikke kræver dansk sprogkendskab – fx som programmør eller webdesigner.