Har du taget springet om at kaste dig ud i at være iværksætter? Så er der en række overvejelser og beslutninger, som du skal tage. Det kan være svært at finde hoved og hale i det hele. Derfor har vi i denne artikel nedskrevet en række ting, som du skal gøre dig inden du starter ny virksomhed.

Selskabsform

En af de ting som du skal tage stilling til som virksomhedsejer, er hvilken selskabsform som din virksomhed skal være. Der findes der overordnet fem af slagsen:

Iværksætterselskab, IVS

Et iværksætterselskab er en populær selskabsform, da kapitalkravet blot er på 1 krone. Desuden hæfter ejer(e) kun begrænset, og det er muligt at have én eller flere ejere.

Aktieselskab, A/S

Et aktieselskab er ideel for dig, som har store ambitioner, og har råd til et kapitalkrav på en halv million. Her hæfter ejere også kun begrænset. Udover en eller flere ejer kræver et aktieselskab en direktion på minimum en person samt en bestyrelse på minimum tre bestyrer.

Anpartsselskab, ApS

Et anpartsselskab kan på samme måde have flere ejere, som også kan være virksomheder. Et anpartsselskab kræver et højt kapitalkrav, hvor ejere kun hæfter begrænset for de forpligtelser, som virksomheden har.

Interessentselskab

Har du ikke planer om en stor virksomhed med flere tusinde medarbejdere, så kan et interessentskab være det rigtige valg for dig. Her er det muligt at have en virksomhedspartner og et par medarbejdere.

Enkeltmandsselskab

Som navnet indikerer, er et enkelmandsselskab en virksomhed, som kun har en enkelt ejer. Her hæfter den enkelte ejer for alle forpligtelser.

 

CVR-nummer

Når du har bestemt dig for hvilken selskabsform din virksomhed skal have, så skal du have et CVR-nummer. Når man forudser, at man som virksomhed vil tjene mere end 50.0000 kroner, så skal man have et CVR-nummer. Fordelen ved at have et CVR-nummer er, at man kan trække moms fra de ting man køber i forbindelse med sin virksomhed. Den største ulempe ved et CVR-nummer er at der hvert år skal laves et momsregnskab.