Mange virksomheder gør i dag en indsats for at skabe lækre og indbydende kontormiljøer, der skal danne rammen om det daglige arbejde. Det er imidlertid ikke kun for medarbejdernes skyld, at der bliver gjort noget ud af indretningen. For mange virksomheder handler det nemlig også om at give et godt førstehåndsindtryk hos dem, der besøger virksomheden.

De glemmer imidlertid bare én ting – det er ikke virksomhedens kontorer, der er førstehåndsindtrykket, men derimod udearealerne, som man oplever før man træder ind. Hvis du gerne vil signalere, at du ejer en virksomhed, der har styr på tingene, så er der har tre faldgruber, som mange virksomheder falder i.

Afskallende maling

Mange virksomheder har ydre træværk som bør vedligeholdes – eksempelvis vinduesrammer og lignende. Træbænke, flagstænger mm. tæller også med i regnestykket og skabet et dårligt helhedsindtryk.

Træværk behøver ikke at blive at behandlet så ofte for at holde sig pænt. Faktisk kan meget træværk holde sig mange år før det trænger til at blive malet igen. Det er derfor en lille indsats for at pynte i ens virksomheds ydre, der også fungerer som førstehåndsindtryk for mange.

Flisepest

Flisepest er et almindeligt problem i mange private hjem, og det er svært at undgå. Logisk nok er der derfor også mange virksomheder, der oplever det samme. Flisepest er imidlertid et problem som nemt kan ordnes ved at hyre folk udefra.

En fliserens behøver ikke tage lang tid, men resultatet holder ofte længe. Dermed virker din virksomheds udearealer velholdte.

Tilgroede område

Hvis din virksomhed har udearealer, så kan du nemt opleve, at disse bliver tilgroede og utiltalende. Du kan holde dette nede med gift, men hvis dette ikke tiltaler dig, kan du også gøre meget ved at forsøge at holde ukrudt nede allerede i foråret.

Hvis du er aktiv i foråret, kan det mærkes resten af året, når ukrudtet bliver taget, mens det stadig blot er spirer.

Sådan vedligeholder du billigst

Ved mange af de jobs, der omhandler udendørs vedligehold, er det bedst at hyre folk udefra. Det kan ganske enkelt gøre det på så kort tid, at der ikke er andet, som på nogen måde kan betale sig.

Hvis du har småjobs der skal ordnes, kan du imidlertid overveje at lave en årlig arbejdsdag, hvor virksomhedens ansatte hjælper dig og hinanden med at sætte i stand. Til gengæld giver du en god frokost og I har en hyggelig dag sammen.

Det er selvfølgelig vigtigt at medarbejderne selv er med på denne idé og synes, at det kunne være en rar afveksling fra deres daglige arbejde. Med lidt held kan det blive en årlig tradition, som styrker det interne sammenhold og pynter på virksomhedens ydre. Et stærkere sammenhold, gør at virksomheden kan arbejde tættere og mere effektivt sammen. Det er derfor ikke en helt skidt idé.