Som nystartet iværksætter er der mange bolde at have styr på, og det hele kan godt virke uoverskueligt til tider. Derudover kræver det også et stort startkapital at kunne komme ud over stepperne. En måde, du både kan spare penge på og få sparring med andre iværksættere, er ved at leje et kontorlokale i et kontorlandskab.

Læs med og få svar på, hvorfor kontorlandskaber kan være guld værd for dig som nystartet iværksætter.

Del tag med andre iværksættere

Netværk kan være alfa og omega, når man gerne vil fastslå sig som brand og skære igennem som iværksætter. Netværk er dog ikke noget, man bare lige sådan får, og det kan virke overfladisk at deltage i diverse netværksmøder. Men hvordan får man så et rigtigt netværk, hvor man kan trække på hinandens erfaring og rådgive og guide hinanden? En måde er ved at leje et kontor i et kontorfællesskab, hvor man deler tag med en masse andre iværksættere. Ved at være i et kontorfællesskab med andre iværksættere kommer man til at kende hinanden grundigere, end man gør ved netværksmøder. I takt med at man kommer til at lære hinanden at kende, eksempelvis over frokosten eller i kaffepausen, har man også en masse uformelle samtaler.

Lær af de andres fejl

Uformelle samtaler er med til at skabe fællesskab, og har man først et tilhørsforhold og et forhold til de personer, man deler kontorhotel med, kan man begynde at trække på hinanden. Når I deler hverdagen sammen, kommer gode råd og sparringen helt uden, man søger den.

Det kan for eksempel være, at du tilfældigvis nævner, hvad du skal i gang med efter frokostpausen, og en af de andre har erfaring med lige netop det, men har haft dårlige erfaringer med det og derfor fortæller dig det. Det tvinger dig til at tænke i nye baner, og den simple vidensdeling har måske sparet dig for en masse spildte ressourcer. Den viden, du får af de andre iværksættere, kan give dig motivation og gåpåmod.

Plads til at vokse

At være et kendt navn blandt andre iværksættere kan i nogle tilfælde give ligeså god reklame, som den bedste markedsføring kan. Desuden findes der også forskellige typer af kontorfællesskaber, så nogle fællesskaber er udelukkende for nystartede iværksættere, nogle er for alle inden for en bestemt branche, og andre igen trækker på bestemte kompetencer såsom kreativitet. Mange kontorfællesskaber er også meget fleksible, så du kan få stillet et ekstra kontor eller to til rådighed, hvis din virksomhed skulle gå hen og vokse. Dette er en meget naturlig udvikling for nystartede virksomheder, og det er derfor ikke noget, der bør skræmme dig væk fra kontorfællesskaberne.

Spar på startkapitalen på kontorfællesskabet

Herudover er der også mange penge at spare ved at leje et kontor i et kontorfællesskab, i forhold til hvis du købte et kontor eller lejede et alment kontor, da kontorerne i kontorfællesskaberne ofte har en meget lavere husleje. Du kan i nogle tilfælde også spare indskuddet væk, da det enten ikke kræves eller er meget lavere end normalt. Du kan finde dit kontor i et kontorfællesskab lige her. Siden opdateres dagligt, og du kan derfor hurtigt få et overblik over ledige kontorer i nærheden af dig.