Mindmapping er en metode der først og fremmest gør det nemmere at huske noget bedre men mindmapping kan i høj grad også bruges til at skabe bedre overblik over et problem.

Mindmap er på en måde en form for brainstorming du laver et mønster lidt efter sammen princip. Når du laver et mindmap bruger du både billeder, tekst og farver.

Et mindmap kan bruges til at løse problemer på arbejde eller studie og endda i nogle situationer bruges i dit privatliv. Hvis du f. eks. har et problem på arbejdet hvor du sidder fast og ikke kan komme videre er mindmapping en fantastisk metode til at få en ny ide.

Du kan også bruge det til generelt at skabe et overblik over et problem – hvilke dele er allerede løst og hvad skal der særligt fokus på lige nu.

Mindmapping er en god metode fordi hjernen hurtigere kan huske informationen sammenlignet med den traditionelle nedskrivning. Det er nemmere for hjerne at huske og strukturere arbejde ”tegnet” ned på et mindmap fordi det danner anderledes forbindelser i hjernen.

Og mindmapping er som alt andet i dag også online så du behøver ikke at finde en masse tusser og store ark papir frem. Du kan derfor også have dine mindmaps med dig overalt som gør det meget fleksibelt fordi du hurtigt kan finde det frem når du skal bruge det.

Mindmapping kræver heller ikke meget øvelse at bruge og du kan lave et mindmap helt på din egen måde. De første par gange du laver et mindmap virker det måske ikke som noget der giver helt mening men efter nogle gange vil du helt sikkert forstå metoden og begynde at bruge mindmaps til at finde flere og flere løsninger i din hverdag.