Vi kender alle de dage, hvor man bare får det forkerte ben ud af sengen og man er ineffektiv hele dagen. Det er ikke noget problem, hvis man har en off-dag indimellem, dog bliver det et problem, hvis er ineffektiv flere dage om ugen, hvilket i sidste ende kan ende ud i en fyring. I denne artikel kan du finde gode råd til, hvordan du får en mere effektiv dag på jobbet.

Skab overblik

Bugner bunken af arbejdsopgaver, som du slet ikke kan følge med? Så er det en god idé at skabe et overblik over alle de opgaver, som du skal nå samt udforme en liste over, hvornår opgavernes deadlines er.  To-do lister er et godt værktøj til at skabe overblik over dine arbejdsopgaver. Din to-do liste bør være udformet, således de opgaver med den deadline, som er tættest på, er placeret øverst på listen. Derfor er det en god idé at nedskrive alle de opgaver, som du har, samt hvornår deres deadlines og herefter sortere i dem.

 

Undgå de dårlige vaner

Det siger måske sig selv, men det er vigtigt, at du tænker over, hvilke dårlige vaner du har, når du er på arbejde. Må du bare have en kop kaffe hver time, så prøv at begræns det gradvist, således du den første uge ”nøjes” med at drikke kaffe hver anden time og øg tidsintervallet for hver uge. Hvis du har en dårlig vane med, at der er masser af rod på dit skrivebord, så sørg for at rydde skrivebordet op hver dag, når du tager hjem. Når man befinder sig i rodede omgivelser, har man typisk også rod i hovedet og dens tanker. Det er ikke blot dit fysiske skrivebord, som du skal have styr på – det er også din computeres skrivebord. Sørg for at ligge dokumenter ind i diverse mapper og del mapperne op for hver måned.

 

Sørg for at du har det godt

Det kan virke paradoksalt, men for at du bliver mere effektiv, bliver du nødt til at slappe lidt af. Når man er ineffektiv, kan det skyldes mange ting. En af de mange ting kan være, at man har spændinger i kroppen, som påvirker kroppen negativt. Derfor kan det være en god idé at booke en tid hos Body SDS, som kan afhjælpe dig problem.

 

Få styr på indbakken

Der er intet værre end at møde ind til en indbakke, som siger 230 ulæste e-mails. Desværre er dette en realitet, som man bliver nødt til at acceptere. Dog er det en god idé at få en mere effektiv indbakke, således man mindsker tiden i sin indbakke. Sørg for at slette de mails, som du ikke behøver at gemme og arkiver de mails, som du skal gemme.