Ejer du en virksomhed, og overvejer du at skifte hovedkontorets beliggenhed, kan du både overveje at leje eller købe lokalerne. Der er fordele og ulemper ved begge muligheder, og vi giver dig her nogle ulemper og fordele ved hver. Vi forklarer også, hvorfor det for dig kan være en god idé at investere i en boligadvokat, som kan rådgive dig gennem forløbet.

 

Fordele og ulemper ved at leje

Vælger du at leje lokalerne, hvor jeres nye hovedkontor skal være i, er du mindre forpligtet til lokalerne, da du nemt kan opsige lejemålet og flytte hovedkontoret til en anden bygning eller måske til en anden by, såfremt dette bliver nødvendigt. Dette er for nogle klart en fordel. Ulempen ved at leje er dog, at du ikke kan gøre med lokalerne og bygningen, som du vil, så de lokaler du lejer dig ind i, kan du som lejer ikke ændre meget på. Dette kan være en ulempe, da kontorlandskabet påvirker trivslen og arbejdsmiljøet for dig og dine medarbejdere, så ender du med at leje dig ind i nogle lokaler, der ikke passer til jeres kultur, kan det have en negativ effekt.

 

Fordele og ulemper ved at købe

Vælger du at købe lokalerne, der skal huse din virksomhed fremover, får du større frihed til at ændre på lokalerne. Du kan for eksempel nedrive eller bygge en mur, næsten som det passer dig, så du kan indrette kontorlandskabet efter din virksomhed og jeres kultur. Dette er en klar fordel. Dog skal du som køber være helt sikker på, at din virksomhed også i fremtiden vil være tilfreds med beliggenheden, da der er flere udgifter forbundet med at købe og sælge, end der er ved at leje lokaler. Du står som ejer også for at renovere lokalerne eller bygningen, og det kan kræve tid og penge, som du skal være klar til at sætte af til projektet.

 

Kontakt en boligadvokat

Boligadvokaten er din forsikring for, at alt forløber og foregår, som det skal. Investeringen i en boligadvokat er en langtidsinvestering, da den sikrer, at du undgår store uforudsete omkostninger på længere sigt. Boligadvokaten giver dig professionel rådgivning i de juridiske spørgsmål og gennemgår alt ved bolighandlens kontrakter. Boligadvokaten kan også guide dig til, hvilken købsform der passer bedst til dig og din situation, og den upartiske rådgivning gør, at du kan stole på boligadvokaten. Det gælder om at overveje, hvilke muligheder du har, og sparre med en professionel om, hvad der bedst kan betale sig for dig.

 

En boligadvokat kan guide dig gennem hele forløbet, uanset om du vælger at leje eller købe de nye lokaler til jeres hovedkontor. Ring og få den første samtale. Boligadvokaten kan guide og rådgive dig, uanset hvor i landet du bor, da boligadvokaten yder landsdækkende service.