Vejen til at drive en rentabel forretning ligger især i minimering af de faste omkostninger.

Kan du undgå at betale 500 kroner for internet og bare betale 200 kroner i stedet sparer du knap 4.000 kroner om året.

For en webshop kan der især være mange penge at spare ved at sætte fragten i system og aftale sig til bedre priser her.

Forudsætningen for at du kan få bedre priser fra fragtmanden er dog, at du har mange pakker at rutte med. Du skal sende mange pakker hver dag for at forhandle dig til en bedre pris. Det er et volumenspørgsmål.

Når det lykkes har du dog en stor konkurrencefordel. Firtal Web i Aarhus, der bl.a. sælger barberingsgrej og andet til mænd hos Made4men.dk sender på tværs af de mange virksomheder i bygningen med samme ejer mere end 100.000 pakker om året. Håndteringen og fragten per pakke er væsentligt billigere end hos konkurrenterne.

Online shopping

Slå jer sammen 

Har du ikke selv volumen til at sende 100.000 pakker lige foreløbigt kan du vinde meget ved at slå dig sammen med en af dine konkurrenter – eller måske hellere kollegaer.

En webshop, hvor du kender ejeren, kan du bruge til at minimere omkostninger til fragten. Kan du skære 20 % af uden at sætte prisen på varen ned tjener du mange flere penge over et år.

Alternativt kan du bruge et lagerhotel, hvor du betaler et fast beløb for den lagerplads du har og derudover en pris per pakke afsendt. Behandlingen af en pakke på et sådant pakkehotel koster dig fra omkring 20 kroner til 40 kroner afhængig af hvor meget dine varer fylder. Barko.dk, der skal sende 10 kilo tunge hundefodersække rundt i landet betaler væsentligt mere end førnævnte Made4men.dk.